Stanovanje E

Stanovanje E

Gre za prenovo 90 m2 velikega obstoječega stanovanja, ki je del večje stanovanjske hiše. V izogib napornemu iskanju prostorskih in oblikovnih rešitev ter izvedbenim nevšečnostim se je stranka obrnila na nas. Izdelali smo izris in vizualizacijo celotnega stanovanja, ki ga sestavljajo povezovalni hodnik, dnevni prostor s kuhinjo, kopalnica, WC, spalnica, dve majhni otroški sobi in kabinet. 

V dnevno sobo smo dodali kamin, čigar toplota bo v zimskih mesecih objela vse bivalne prostore. V ta namen je prehod med dnevno sobo, kuhinjo in hodnikom brez vrat. Dnevno sobo dodatno popestrijo preproste lesene lamele in osvetljena niša nad sedežno garnituro. Izbrali smo kvaliteten kuhinjski pult iz kompakt plošče proizvajalca Fundermax. Kopalnica sicer ni velika, vendar smo na željo stranke vanjo vseeno uspeli umestiti pralni in sušilni stroj, večji tuš ter veliko shranjevalnega prostora. Kopalnico in WC popestrijo trije različni dekorji keramičnih ploščic. V spalnici je poleg postelje in velike omare z drsnimi vrati tudi TV in lepotilni kotiček. Otroški sobi sta majhni in izrazito podolgovate tlorisne oblike. Kljub temu sta ob premišljeni namestitvi estetsko dovršenega pohištva izjemno uporabni in izkoriščeni. V vse proste kotičke stanovanja smo predvideli omare z veliko prostora za organizacijo in shranjevanje stvari. Dodali smo še Eggrov lesni dekor, ki doda piko na i celotnemu ambientu. Na ta način smo stanovanje ob upoštevanju strankinih želja idejno prenovili v popolnoma nov in prijeten dom.

Spodaj se lahko virtualno sprehodite skozi stanovanje. S klikom na ikono v spodnjem desnem kotu si lahko za lažjo predstavo odprete tudi tloris etaže.Tekom načrtovanja sta bili izdelani dve varianti dnevne sobe, ki ju lahko spodaj primerjate z drsnikom.

Vas zanima sodelovanje z nami?

Posvet